KOLAY SU BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
4 adet yufka
2 adet yumurta
1,5 buçuk çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
100 gram beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Bir kabin içinde yumurtaları, sütü, sıvı yağı ve kabartma tozunu çırparak karıştıralım. Margarinle yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlarını dışa taşırarak serelim. 2. yufkayı iri bir şekilde parçalayıp tepsiye yayalım. Üzerine sütü, yumurtalı harcı gezdirerek ezilmiş peyniri ve kıyılmış maydanozu yayalım. İlk yufkanın dışarı tasan kenarlarını tepsiye çevirelim. Üzerine son yufkayı buruşturup serelim. Kalan sütlü, yumurtalı harcı üzerine gezdirerek yufkaları kare dilimler halinde keselim. Önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreğin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun .
0 yorum :
Yorum Gönder