KREMALI RULO PASTA TARİFİ
Malzemeler :
6 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
Krema İçin :
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
1.Aşama Krema Yapılışı :
6 yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Limon kabuğu rendesi
Yarım paket vanilya
Krema İçin :
1 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
3 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Limon kabuğu rendesi
Vanilya
Yarım küçük paket margarin (65 gr.)
1.Aşama Krema Yapılışı :
Yumurta, seker, un, limon kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır. Karıştırarak soğutulur.
2.Aşama Pandispanya Yapılışı :
2.Aşama Pandispanya Yapılışı :
Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır. Bakır bir tencerede yumurtalar ile seker çarpılır, iyice koyulaştırılır. Elemiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır.Tepsiye yayılır. Orta hararetli fırında 10- 15 dakika kurutulmadan pişirilir.Soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarılıp açılır.Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine çikolata süsleri serpilir.
NOT :
1) İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya hidistan cevizi rendesi yapıştırılır.
2) Rulo sarılmadan kremanın üzerine muz veya çilek konup beraber sarılabilir.
3) Pandispanya hamuruna ve kremaya 1- 2 avuç dövülmüş fındık veya 1 çorba kaşığı kakao da konabilir.
NOT :
1) İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya hidistan cevizi rendesi yapıştırılır.
2) Rulo sarılmadan kremanın üzerine muz veya çilek konup beraber sarılabilir.
3) Pandispanya hamuruna ve kremaya 1- 2 avuç dövülmüş fındık veya 1 çorba kaşığı kakao da konabilir.
0 yorum :
Yorum Gönder