MİKRODALGADA VİŞNELİ EKMEK TATLISI TARİFİ
Malzemeler:1,5 su bardağı taneli vişne reçeli
1 su bardağı su
1 paket krem şanti
1 bardak süt
1 adet bayat ekmek
Yapılışı:
Bayat ekmeği elinizle ince ince doğrayın, ekmeklerin içini çıkartın. Mikrodalganızın ızgara bölümünü en güçlü ayarında, 3 dakika pembeleştirin.Vişne reçelinizin üstüne 1 bardak kaynar su ekleyip, mikrodalgada ağzı kapalı bir kapta 800 wattta 5 dakika kaynatın. İçinden vişneleri çıkartıp başka bir kaba alın. (Mikrodalganız dereceliyse 4. dereceyi ayarlayın.)Vişne reçeliyle yapmış olduğunuz şurubu, pembeleştirdiğiniz ekmek dilimlerinin üzerine dökün. Mikrodalganızı 200 wattta 8 dakika çalıştırın. (2 dakikada bir kabınız elinizle hafifçe sallayın, ekmeklerinizin yapışmasını önlemek için.)Krem şantinizide hazırladıktan sonra, soğumuş vişne tatlınızın üzerine sürün. Ayırdığınız vişnelerle süsleyin. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder