ETİMEK TATLISI TARİFİ 2
Malzemeler:
1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi İçin:
yarım paket margarin
3 Türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
Vanilya
Damla sakızı (isteğe bağlı)
Üzeri için:
Krem şanti
Yapılışı :
Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır. Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür. Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür. Krem şantisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.AFİYET OLSUN.
0 yorum :
Yorum Gönder