MUZLU PASTA TARİFİ


MUZLU PASTA TARİFİ

Pandispanya İçin Malzemeler :
3 yumurta
3 çorba kaşığı ılık su
1,5 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması:
1 paket vanilyalı puding
Paketin üzerinde yazan süt miktarı
5-6 muz

Üzeri İçin:
Çikolata glazürü
File badem
Çikolata rendesi
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Pandispanyayı hazırlamak için derin bir kaba yumurtalar, ılık su ve tozşeker alınır. Mikserle tozşeker eriyip, yumurtalar köpük köpük olana kadar yüksek hızda çırpılır. Un ve kabartma tozu ellenerek yumurta karışıma ilave edilip yavaşca karıştırılır. Fırın tepsisine, yağlı kağıt üzerine hamuru dökünüz. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 20-25 dakika pişiriniz.
Vanilyalı pudingi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Pudingi soğumaya alıp ara sıra karıştırın ki üzerinde kaymak oluşmaması için. Soğuk pudingi soğumuş pandispanyaya yayın. Üzerine soyulmuş, uzunlamasına ikiye kesilmiş muzları yerleştirin. Keskin bir bıçak ile muzların etrafını keserek küçük pastacıklar elde edin. Çikolatalı glazürü benmari usulü eritip, muzları tamamen kaplayacak şekilde üzerlerine yayalım. Glazür donmadan file badem, çikolata rendesi ve Hindistan cevizi ile süsleyelim. Bir saat buzdolabında soğutup servis edelim.

0 yorum :

Yorum Gönder