MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ



MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ TARİFİ
 
Malzemeler :
3 adet yufka
6 adet milföy hamuru
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 şişe maden suyu

Harcı İçin :
250 gr kıyma
1 büyük soğan
Tuz,karabiber
İsteğe göre ceviz

Yapılışı :

Yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı kavurun. Baharatını ekleyip bir kenarda soğumaya bırakın.Yağlanmış tepsiye yufkaları orta katına harcı ekleyerek gelişi güzel yerleştirin.Üzerine milföyleri dizin.Milföy hamurlarını ortadan ikiye bölecek şekilde böreği dilimleyin.Yoğurt,soda,yağ ve yumurtayı çırpın.Tepsinin üzerine dökün.Tepsiyi sağa sola eğerek böreğin her tarafının ıslanmasını sağlayın 250 dereceye ısınmış fırında pişirin. Sıcak servis edin.

0 yorum :

Yorum Gönder