PAŞA SARMASI TARİFİ
01:06 by ZuhalPAŞA SARMASI TARİFİ
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Vanilya
Bol Hindistan cevizi
Arası için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
İstenirse üzerine çikolata sosu
Yapılışı:
Süt,un,şeker bir tencereye konulup sürekli karıştırarak muhallebi gibi pişirilir vanilya eklenip mikserle 3-5 dakika çırpılır ıslatılıp bolca Hindistan cevizi serpilen fırın tepsisine dökülür diğer tarafta krem şanti hazırlanır soğumuş olan muhallebinin üstüne sürülür.
Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirilir.İstediğiniz büyüklükte kesilip yapılabilirse rulo, yoksa ikiye katlanır.Biraz daha Hindistan cevizine bulanır servis yaparken çikolata sosu dökülür
Not: Kakaolu ve muzluda Çok güzel olur denemenizi tavsiye ederim.
Etiketler:
Kolay Sütlü Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder