PAZILI KÖZLENMİŞ BİBERLİ PİDE TARİFİ
00:49 by ZuhalPAZILI KÖZLENMİŞ BİBERLİ PİDE TARİFİ
Malzemeler :
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım küp yaş maya (21gr)
İç Malzemeleri :
1 demet pazı
3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
Üzeri İçin :
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğanlar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.Yıkanıp doğranmış pazı yaprakları eklenip, pazılar sönünceye kadar kavrulur. Közlenmiş kırmızı biberler eklenip karıştırılır,tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Un yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır,tuz eklenir. Maya,toz şekerle birlikte ılık sütün içinde eritilir.Sütlü karışım unun ortasına dökülür ve aldığı kadar su ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.Üzerine nemli bir bez örtülerek 15 dakika kadar dinlendirilir.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp unlanmış zeminde oval şekilde açılır.Ortasına iç malzeme yerleştirilir,kenarları içe doğru katlanarak pide şekli verilir.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 170-180 derece fırında pişmeye bırakılır.Üzeri hafif pembeleşince kaşar rendesi serpilir ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur.Fırından alınca kenarlarına tereyağı sürülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Pide Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder