PORTAKALLI İRMİK HELVASI TARİFİ


PORTAKALLI İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler :
500 gram irmik
4 su bardağı süt
3 su bardağı tozşeker
350 gram margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Süslemek İçin:
Kavrulmuş dolmalık fıstık, rendelenmiş portakal kabuğu


Yapılışı :
Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. Diğer taraftan margarini eritip, dolmalık fıstıkları pembeleştirin. Üzerine irmik ilave edip sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun. Kaynayan sütlü şurubu sürekli karıştırarak irmiğe ekleyin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. irmik şurubu tamamen çekene dek pişirip ocaktan alın. Arzunuza göre şekillendirip, süsleyerek servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder