UN HELVASI TARİFİ
Malzemeler :
125 gram tereyağı
125 gram margarin
İki buçuk su bardağı un
İki buçuk su bardağı ılık süt
2 su bardağı tozşeker
Üzerine:
Tarçın, ceviz
Yapılışı :
Tereyağı ve margarini bir tencereye alın. Yağ kızınca üzerine un ilave edip, tahta bir kaşıkla, kısık ateşte pembeleşene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Karıştırdığınız tahta kaşığın arka kısmında helva kaynamaya başlayınca (göz göz olunca) tozşekeri katın. Hemen ardından üzerine ılık sütü boşaltın ve ocağın altını kapatıp, sütü çekene kadar karıştırın. Daha sonra kaşıkla şekil verip, servis tabağına alın. Üzerine tarçın serpip, cevizle süsleyin. Sıcak ya da soğuk servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder