PORTAKALLI TARÇINLI KEK TARİFİ



PORTAKALLI TARÇINLI KEK TARİFİ
 
Malzemeler:
3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı +2 yemek kaşığı tozşeker
1 adet portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
1 adet portakal suyu + 1 su bardağı olacak kadar süt ilave edin
3/4 (1 su bardağından 2 parmak eksik) sıvıyağ
3 su bardağı un
1 kabartma tozu,

Vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya kavrulmuş fındık

Yapılışı :
Tozşekeri çırpma kabınıza alıp rendelenmiş portakalı ilave edin bir miktar mikserle çırpın
Yumurtaları ilave edip çırpmaya başlayın
Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin. Karışıma koyup hafif karıştırın
Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla birlikte eleyin ve karışıma ilave edip tekrara düşük hızda veya spatula yardımıyla kek hamurunu karıştırın.
Üzüm ve kullanıyorsanız fındık veya ceviz içini ilave edip karıştırın.
Yağlanmış unlanmış veya kağıt serilmiş kek kalıbınıza aktarıp üzerine isterseniz iri kahverengi şeker ve file fındık serpiştirin.Isıtılmış 170C dereceli fırında kabarıp kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder