AY ÇÖREĞİ TARİFİ



AY ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket margarin veya tere yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 paket kuru maya
2 tane yumurta
1 adet limonun kabuğunun rendesi


İçi İçin Malzemeler :
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı çekirdeksiz üzüm


Yapılışı :
Bir kabın içine unu eleyin ve ortasına havuz açıp kuru mayayı dökün ve yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi, süt ekleyin.Unun üzerine pudra şekerini serpin ve 10 dakika yoğurup 10 dakika üzeri bezle örtülü olarak dinlendirin.Bu esnada ay çöreğinin iç malzemelerini hazırlamaya başlayın.Bir kabın içine bütün iç harcı malzemelerini koyun ve karıştırın.10 dakika sonra mayalanmış dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın 10 cm çapında açın.Hazırladığınız iç harcı, açtığınız bezelerin içine koyun ve sarıp ay şeklini verin.Üzerlerine yumurta sarıları sürüp, yağlanmış fırın tepsisine dizin.180 derecelik fırında üzerleri kızaran kadar pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder