EKMEK TİPİ POĞAÇA TARİFİ


EKMEK TİPİ POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
*1 su bardağı yoğurt
*1/2 su bardağı erimiş margarin ya da tereyağı
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 adet yumurta ( Birinin sarısı üstüne sürülecek )
*Aldığı kadar un ( Kulak memesi yumuşaklığında)


İçine:
*Beyaz peynir ve ince doğranmış maydanoz

 Yapılışı :
Tüm malzeme güzelce yoğurulduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirilip, iki eşit parçaya bölünür.Her bir parça tezgah üzerinde oval bir şekilde açılıp, ortasına peynirli harç konur ve poğaça kapatılır gibi genişçe kapatıldıktan sonra, birleştirme kısmı alta gelecek şekilde, yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Üzeriderecede ne yumurta sarısı sürüldükten sonra, isteğe göre çörek otu ya da susam serpilir ve önceden 180 ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Ilındıktan sonra dilimlenerek servis yapılır.


0 yorum :

Yorum Gönder