CREME OLE SOSLU SÜNGER KEK TARİFİ



CREME OLE SOSLU SÜNGER KEK TARİFİ
 
Malzemeler:
3 yumurta (oda ısısında beklemiş)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket Dr. Oetker Creme Ole
Hindistan cevizi

Yapılışı:

Oda ısısında beklemiş yumurtaları şekerle yaklaşık 5 dakika yüksek hızda kabarıp krema kıvamına gelene dek çırpın. Sıvı yağı azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesini ilave edin. Ayrı bir kapta unu,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek birbirine katın.Biraz süt, biraz unlu karışımı birbirine yedirerek çırpın. Yumurtalı, sıvıyağlı karışımı unlu karışıma ekleyip,biraz daha çırpın. Bu karışımı ikiye ayırın yarısına kakaoyu ekleyin. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına kakaolu karışımı dökün.Üzerine sade karışımı dökün ve bıçakla biraz birbirine karıştırın. 175 derece pişirin.Kek pişerken Dr. Oetker Creme Ole’yi üzerinde yazılan talimata göre hazırlayın. Kekiniz pişince soğutup, kalıptan çıkarın. Hazırladığınız creme ole’yi sürün. Hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder