YUMUŞACIK PASTANE AÇMASI TARİFİ
20:48 by ZuhalYUMUŞACIK PASTANE AÇMASI TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1 şişe maden suyu (oda sıcaklığında)
1 bardak sıvıyağı
2 paket instant maya
2 adet yumurta (sarısı dışına akları içine)
Yarım su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 bardak kadar)
İçine Sürmek İçin :
Tereyağı
Üzeri İçin :
2 yumurta sarısı
Biraz zeytinyağı
Susam
Yapılışı :
Tüm malzemeler katılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamur üzeri örtülü bir şekilde 1 saat kadar dinlendirilerek mayalandırılır. Daha sonra mayalanmış hamurla çok uğraşmadan poğaça şeklinde elde açılarak yuvarlak hale getirilir.İçine erittiğimiz tereyağından biraz sürülür. Sonra rulo yapılarak iki ucundan ters tarafa çevrilir simit şekli verilerek tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu konarak 1 saat kadarda tepside mayalanması beklenir daha sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirilir. Açmalarımız servise hazırdır.Afiyet olsun
Etiketler:
Kolay Poğaça Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder