FRANSIZ KURABİYESİ TARİFİ
23:58 by ZuhalFRANSIZ KURABİYESİ TARİFİ
Malzemeler :
2 su bardağı un
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı margarin
1 su bardağından 2 parmak eksik pudraşekeri
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı :
Unu derin bir kaseye eleyip, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, oda sıcaklığında margarin, pudraşekeri, vanilya, kabartma tozu ve tuz koyup iyice yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 10 dakika dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verin. Kurabiyeleri, kızdırılmış sıvıyağda kızartıp, servis tabağına alın. Ilındıktan sonra üzerine pudraşekeri serpip, servis yapın.
Etiketler:
Kolay Kurabiye Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder