SAMSI TATLISI TARİFİ


SAMSI TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
1 yumurta
Toz badem ,toz Antep fıstığı yada ceviz
Az önce yaptığımız börekten kalma yağ (eğer azaldıysa üzerine biraz ilave edin)
Toz tarçın
2 kaşık erimiş Tereyağ

Şerbeti İçin :
2 bardak şeker
2 bardak su
1 adet limon


Yapılışı :
Bir hamur karıştırma kasesine un, yumurta, zeytinyağ ve tuz atın karıştırmaya başlayın.Kulak memesi kıvamına gelince üzerini nemli bir bez ile örtün ve dolapta 20 dakika kadar bekletini.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve yine daire şeklinde açın arasına fırça ile tereyağ sürün ve yan tarafta aynı boyda açtığınız diğer hamuru üzerine koyun ve aynı işlemi tekrarlayın yani aralarına yağ sürülmüş 3 kat hamurunuz olmalı.Şimdi dikkatlice hamurların tamamını birlikte merdaneyle açmaya devam edin.Orta kısmında toz fıstık,toz badem ya da cevizi koyun ve dürüm yapar gibi sarın.Elimizdeki dürümü iki parmak kalınlığında kesin ve çatal ile yanlarını ezerek yapışmasını sağlayın(bu işlem içindeki malzeme kızartırken dökülmesin diye)elde ettiğimiz hamurları orta ısıdaki yağa atacağız ama daha önce şerbetimizi yapalım;2 su bardağı şeker ve suyu birlikte kaynatın ve kaynadıktan hemen sonra içine 1 limonun suyunu sıkın ve bırakın soğusun.Gelelim yine tatlımıza;orta sıcaklıktaki yağa atın ve karıştıra karıştıra pişirin.Isı çok önemli ,eğer çok sıcak olursa tatlı yanar,orta ateşte ekmek kabuğu renginde olması gerekiyor.Kızaran tatlılarımızı hemen şerbetin içine atıyoruz.Birkaç dakikada orada karıştırıyoruz ve çıkarır çıkartmaz üzerine tarçın serperek servis ediyoruz.

0 yorum :

Yorum Gönder