GÜL TATLISI TARİFİ
02:36 by ZuhalGÜL TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
100 gr tereyağı (oda ısısında )
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı irmik
1 Yumurta
Kabartma tozu
Vanilya
Aldığı kadar un
İçine koymak için bütün fındık içi veya badem
NOT: İstenirse pembe renk yapmak için kırmızı gıda boyası kullanılabilir
Şerbeti İçin:
4 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Yapılışı :
Tatlının şerbetini hazırlamak için, bir tencereye, su ve şeker ilave edilip kaynatılır.Kaynayan şerbete limon suyu ilave edilip, ocaktan indirilir.Hamuru yoğurmak için, İrmik, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağı, tereyağı ve vanilya bir kapta karıştırılıp iyice çırpılır.Üzerine un eklenerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Hamurdan bir parça alınıp yuvarlak bir beze yapılır.Merdaneyle yarım santim kalınlığında açılıp, çay bardağıyla yuvarlaklar kesilirKarşılıklı olarak dört yerinden bıçak yardımı ile küçük çentikler açılır.Ortasına fındık konulup dörde bölünen her kenarı fındığın etrafında sarılarak gül şekli verilir.Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır.Yağlı kağıt serilen tepsiye sıralanıp önceden ısıtılan 180 dereceli fırında kızarana dek pişirilir.Önceden hazırlanan şerbet ılıkken, fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine dökülür.Renkli yapmak istenirse, kırmızı veya pembe gıda boyası hamura karıştırılabilir.
Etiketler:
Kolay Şerbetli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder