ZEYTİNYAĞLI AÇMA TARİFİ
Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket kuru maya (instant)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Ben çok az kepekli un da kullandım)
1 çay tabağı zeytin yağ
1 yumurta sarısı (üzeri için)
çörek otu, susam
Yapılışı:
Unun bir kısmını yoğurma kabınıza alın, ortasına ılık sütü, mayayı ve şekeri koyup maya eriyinceye kadar karıştırın. Daha sonra yağı, tuzu ilave edin ve yoğurmaya başlayın. Hamur elinizden ayrılır ayrılmaz yoğurma işlemini bırakın. 10 dakika hamuru mayalandırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, bu parçayı elinizle açın, içine zeytinyağ sürün ve rulo yapıp elinizle özdeşleştirin ve düğüm yapın. 30-35 dakika tepsi mayası için bekletin ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder