HAVUÇLU KURABİYE TARİFİ
00:35 by ZuhalHAVUÇLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt veya süt
1 çay bardağı pudra şeker
150 gr. eritilmiş margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi İçin :
3 tane havuç
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
Tarçın
Süslemek İçin:
Portakal veya ayva reçeli
Hindistan cevizi
İçinin Yapılışı :
Havuçları ince rendeliyoruz, ocağın küçük gözünde yavaş yavaş iyice şeker ile pişiriyoruz, suyunu çektirin, cevizini ve tarçını ekleyip soğutuyoruz.
Hamurun Yapılışı :
Sıvı yağ, margarin, yoğurt ve yumurtayı karıştırıyoruz. Pudra şekerini , vanilyasını kabartma tozunu ekleyip aldığı kadar unla yoğuruyoruz.Hamuru yarım santim kalınlığında açıyoruz. Oval şekil veriyoruz yarım santim ara ile diliyoruz. Ortasına harçtan koyup köşesinden sarıyoruz.Uç kısımlardaki fazlalığı buçakla alıyoruz. 170 derece fırında, beyaz pişiriyoruz. Fırından çıkarır çıkarmaz fırça ile reçel sürüp, Hindistan cevizine buluyoruz.Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Kurabiye Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder