CEZERYE TARİFİ 2
00:32 by ZuhalCEZERYE TARİFİ 2
Malzemeler :
1 kilo iri havuç
2 su bardağı şeker
1 su bardağı kadar file Antep fıstığı
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı su ile açılmış 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yapılışı :
İlk önce havuçları soyup rendeleyin ve daha sonra 1,5 çay bardağı su ile 15 dakika pişirin.Haşlanan havuçların suyunu süzün ve havuçları blenderdan geçirin.Daha sonra havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek kavurun.Havuçlar suyunu salıp,şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun.Daha sonra havuçlar suyunu çekip eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.İyice suyunu çekince içerisine suyla açılan nişastayı da ekleyin.Karışım iyice macun kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirmeye devam edin.İyice koyulaştığı zaman (kaşığı artık zor çevirirsiniz) havuçların içine file antep fıstıklarını ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam içerisine 1 cm kalındığında olacak şekilde bir spatula yardımı ile düzelterek yayın.Bir gün bu şekilde buzdolabında dinlendirin.Soğuyup koyulaşınca kare şeklinde dilimleyin ve Hindistan cevizine bulayarak servis yapın..
Etiketler:
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder