BİSKÜVİLİ TAVUK GÖGSÜ TARİFİ




BİSKÜVİLİ TAVUK GÖGSÜ TARİFİ
 
Malzemeler :
3 bardak süt
7 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı un
Arasına birkaç tane kakolu bisküvi


Yapılışı :
Bir tencerede tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.Ateşten alındıktan sonra yarım paket margarin ilave edilir.Eridikten sonra 15 dakika mikserle çırpılır,yarısı tepsiye dökülür bisküviler dizilir.kalan yarısı da bisküvilerin üzerine dökülüp üzeri arzuya göre süslenir.
ben sütlü tatlılara tarçını çok yakıştırıyorum bu yüzden çiçek şeklinde kestiğim kağıttan kalıpların üzerine tarçın serptikten sonra Antep fıstığı ile çiçeklerin ortasını renklerdirdim.Değişik süsleme çeşitlerini kendiniz de geliştirebilirsiniz.

NOT :Bisküvi sayısı tepsinizin büyüklüğüne göre ben küçük dikdörtgen tepsi için 6 adet kullandım aralarında boşluk olması önemli değil.

0 yorum :

Yorum Gönder