PATATESLİ AY ÇÖREĞİ TARİFİ 2
Malzemeler :
•1 su bardağı yoğurt
•1 su bardağı sıvı yağ
•1 yumurta (Beyazı hamuru için, sarısı üstü için kullanılacak)
•1 paket kabartma tozu
•Aldığı kadar un
•1 tutam tuz
•Üstüne serpmek için çörekotu, susam
İç Malzemesi:
•3 adet orta boy haşlanmış patates
•100 gr yağlı beyaz peynir
Yapılışı:
Yoğurt, yumurtanın beyazı, yağ, kabartma tozu, tuz ve unu karıştırıp iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Yoğurduktan sonra hamuru mayalanana dinlendirin.Hamuru dinlendirirken, bir kapta rendelediğiniz patates ve peyniri iyice karıştırın.Hamur’dan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, bir oklava yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın.İç malzemesinden 2 tatlı kaşığı kadar hamurun içine koyup,rulo şeklinde sarın. Daha sonra bu rulonun iki ucundan büküp ay şekline getirip yağlanmış fırın tepsisine çörekleri dizin.Dizdiğiniz çörekleri tepside 10-15 dk bekletip üstüne yumurtanın sarısından sürüp, ardından üstlerine çörek otu ve susam serpiştirin.Önceden ısıtılmamış 180 C ‘ lik fırında, çöreklerin üstleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder