KABAK TATLISI TARİFİ 2
23:57 by ZuhalKABAK TATLISI TARİFİ 2
Malzemeler :
1 kg bal kabağı
500 gr şeker
1/2 çubuk tarçın
2-3 karanfil
Yapılışı :
Kabakları 5′er cm kalınlığında dilimleyin. Pişireceğiniz tencereye dizip üzerine şekeri serpin. Bu şekilde bir gece bekletin. Şeker eriyecek ve tencere sulanacaktır.Sulanan kabakları ocağa alın. Kabak tatlısı yapmanın püf noktası çok kısık ateşte pişmesidir. Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar kapak açık şekilde pişirin. Kabağın cinsine göre bu süre 30 ile 50 dk arasında değişebilir. Tarçın ve karanfili unuttum sanmayın.Arzuya göre kaynadıktan sonra karanfil ve tarçını da şerbete ilave edin. Ama ben çoğu zaman kullanmıyorum. Kabağın doğal tat ve kokusunun kalmasını tercih ediyorum.
Pişme sonrasında şerbet çekecek ve koyulaşacaktır. Soğuduğunda isteğe bağlı üzerine bol ceviz serperek servis yapın. Bir çok yerde kabak tatlısını tahinle servis ederler. En az bir kere denemenizi tavsiye ederim.Afiyet bal şeker olsun
Etiketler:
Kolay Meyveli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder