KADAYIFLI KEK TARİFİ
22:56 by ZuhalKADAYIFLI KEK TARİFİ
Malzemeler:
4 yumurta.
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya şekeri
4 fincan un. ( türk kahvesi fincanı. )
200 gr çiğ kadayıf. ( ufalanmış )
1 su bardağı ufalanmış ceviz içi
Kekin Yapılışı :
Yumurta, toz şekeri karıştırma kabına koyalım ve mikserle güzelce çırpalım. Vanilya şekeri, sıvı yağ ilave edelim çırpalım. Un, kabartma tozunu da ekleyelim mikserin yavaş ayarında çırpmaya devam edelim. Son olarak kadayıf ve çeviz içimizide ekleyelim. Çok az çırpalım, yağlanmış tepsimize orantılı bir şekilde yayalım.180C* 40- 45 Dakika pişirelim.
Şerbet İçin Malzemeler :
4 su bardağı toz şeker.
4 su bardağı su. ( ben 5 su bardağı kullandım. )
Biraz limon suyu
Şerbetin Yapılışı :
Şekerimizi ve suyumuzu tenceremize koyalım. Kaynamaya başlayınca içerisine limon sıkalım. Yaklaşık 10- 15 dakika orta hararetli ocakta kaynatalım.Tatlımızın keki soğuk olmalı, şerbeti ise sıcak. ( Şerbet ocaktan alındıktan sonra yaklaşık 5-10 dakika bekletilmeli yavaş yavaş ve aşamalı bir şekilde tatlıya dökülmeli.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder