KREMALI ETİMEK TATLISI TARİFİ



KREMALI ETİMEK TATLISI TARİFİ

Malzemeler :
1 paket tuzsuz etimek
üzerine serpmek için bolca Hindistan cevizi

Kreması İçin :
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
2 yemek kasığı nişasta
1 tane yumurta
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya

Şerbeti İçin :
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

Yapılışı :
Şerbeti için gereken malzemeleri küçük bir tencereye alın ve kaynamaya başladıktan itibaren 7-8 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.Etimekleri büyük boy kare borcama dizin, üzerine şerbeti dökün. Şerbet değmeyen yer bırakmayın.Krema İçin gereken malzemeleri labne ve vanilya hariç bir tencereye alın, iyice karıştırın ve göz göz oluncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp labne ve vanilyayı ekleyin, mikserle 4-5 dakika çırpın.Hazır olan kremayı etimeklerin üzerine dökün, üzerini düzeltin. Bolca hindistancevizi serpip soğuyunca buzdolabına alın.5-6 saat dinlendirip servis edin.

0 yorum :

Yorum Gönder