KARAMELLİ TART TARİFİ


KARAMELLİ TART TARİFİ

Malzemeler :
1 adet yumurta
100 gram margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Kreması İçin :
1 paket karamelli pasta kreması(dr oetker)
Yarım su bardağı kadar ince kıyılmış fındık

Karameli İçin :
Yarım su bardağı toz şeker

Yapılışı :
Hamur için verdiğim malzemeleri karıştırıp sert bir hamur yoğurun.10 dakika dinlendirin..Tart kalıbınızı yağlayın..Hamuru açın tart kalıbına yerleştirin hamura çatalla bir kaç yerinden bastırın çok kabarmasın diye.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin.Kızarınca fırından alıp soğumaya bırakın.O arada pasta kremasını üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın ve soğumuş olan tartımızın içine
boşaltın..Üzerine fındıkları serpiştirin.Karameli hazırlamak için şekeri bir tavada kısık
ateşte şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz.Eriyen şekeri tartımızın üzerini dilediğimiz gibi
süslüyoruz.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder