PORTAKALLI TART TARİFİ
Hamuru İçin Malzemeler :
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Harcı İçin Malzemeler :
4 portakal
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı :
Öncelikle margarini eritelim.Erimiş margarin ve tüm hamur malzemelerini yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Bu arada portakalların kabuklarını soyalım.Kabukları küçük bir kaba alalım ve biraz su koyarak kaynatalım.Sonra bu kaynayan suyu dökelim ve yeniden soğuk su koyup kaynatalım.Bu işlemi dört kez yapalım.Dördüncü kez suyunu süzdükten sonra biraz soğutalım.2 bardak toz şeker ekleyip pişmiş portakal kabuklarıyla şekeri elimizle ezerek karıştıralım.Hazırladığımız tart hamurunun üçte birini ayırarak geri kalanını bir miktar erimi margarinle yağladığımız bir kalıba yayalım.Şekerli portakallı harcı hamurun üzerine dökelim ve kaşık yardımıyla düzgünce yaylım.Hamurun geri kalanını harcın üzerine serelim ve fırına sürelim.Üzeri kızarınca tartımızı fırından çıkartalım ve ters çevirelim.Üzerine dilediğimiz kadar pudra şekeri dökerek servis yapalım.Dilersek portakal dilimleriyle süsleyebiliriz.
0 yorum :
Yorum Gönder