KATMER BÖREĞİ TARİFİ


KATMER BÖREĞİ TARİFİ


Malzemeler:
2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un

Arası İçin:
250 gr tereyağı
1 çorba kaşığı tahin

İçi İçin:
3 adet patates (haşlanmış-rendelenmiş)
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Kırmızı toz biber

Üzeri İçin:
Yumurtanın sarısı
Çörek otu

İçi İçin Yapılışı :

soğanı ince ince doğrayalım. Tencereye tereyağını, soğanı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. İçine baharatları, tuzu ilave edelim ve karıştıralım. Son olarak patatesleri ilave edelim ve iyice karıştıralım.

Arası için Yapılışı :

Tavaya tereyağını koyalım ve eritelim. İçine tahini ilave edelim ve karıştıralım.

Hamuru İçin Yapılışı :

Bir kabın içine sırasıyla tüm malzemeyi koyalım ve ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparalım ve hafif unlu zemin üzerinde, merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerlerine tereyağlı tahinli karışımdan sürüp, rulo şeklinde saralım ve içe doğru kıvırarak yuvarlayalım. Daha sonra üzerlerini nemli bir bezle örtelim ve buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Dinlenen hamurları, düz bir zemin üzerinde, merdane ile servis tabağından küçük olacak şekilde açalım ve uç kısımlarına patatesli harçtan koyup, kenarlarını içe katlayıp, rulo şeklinde saralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim ve üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, çörek otu serpelim. Katmer Böreğimizi, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder