VANİLYALI KADAYIFLI İRMİK TATLISI TARİFİ
00:57 by ZuhalVANİLYALI KADAYIFLI İRMİK TATLISI TARİFİ
Malzemeler :
200 Gram Tel Kadayıf
1 Çay Bardak Toz Şeker
2 Çorba Kaşık Tereyağı
1 Tatlı Kaşık Tarçın
1 Su Bardak Ceviz
Kreması İçin:
1 Litre Süt
6 Çorba Kaşık İrmik
1 Su Bardak Toz Şeker
1 Çorba Kaşık Nişasta
1 Paket Vanilya
Yapılışı :
Tel kadayıfı doğradıktan sonra tenceremize koyuyoruz. Tahta kaşıkla kadayıfımızı karıştırarak hafifçe kavuruyoruz. Şekeri ve sıvıyağı dökerek biraz daha karıştırdıktan sonra tereyağını ekliyoruz.
Cevizi küçük küçük kırıp tencereye ekliyoruz, kavurmaya devam ediyoruz. Kadayıfların rengi kızarınca tarçını da ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.Kreması için önce sütümüzü tencereye döküyoruz. İrmiği, vanilyayı, toz şekeri, nişastayı da ilave ediyoruz. çırpma teliyle
karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca kavurduğumuz kadayıfın yarısını kalıbın tabanına yayıyoruz.Pişirdiğimiz kremayı da kalıba döküyoruz. Kalan kadayıfı üzerine dökerek tahta kaşıkla düzeltiyoruz. Tatlımızı soğumaya bırakıyoruz. Dışarıda soğuttuğumuz tatlımızı daha sonra buzdolabına alıyoruz.İyice soğuyunca kalıbından servis tabağına çeviriyoruz ve servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Sütlü Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder