KEKLİ BAKLAVA TARİFİ
01:25 by ZuhalKEKLİ BAKLAVA TARİFİ
Malzemeler :
20 yaprak baklava yufkası
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz içi
100 gr tereyağı
Şerbet İçin :
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Yapılışı :
Şeker, su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurta, şeker, vanilyayı mikserle çırpın. Un, kabartma tozu ve cevizi ekleyip karıştırın. Baklava yufkalarının aralarına eritilmiş tereyağı sürerek 10 tanesini üst üste dizin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız kek hamurunu üzerine yayın. Kalan yufkaları da yine aralarını yağlayarak hamurun üzerine yerleştirin. En üste eritilmiş tereyağı dökün ve kare dilimleyin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğuyan şerbeti dökün. Dinlendirip servis yapın.Kekli baklava artık hazır, afiyet olsun.
Etiketler:
Kolay Şerbetli Tatli Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder