KIYMALI KAPALI EV PİDESİ TARİFİ



KIYMALI KAPALI EV PİDESİ TARİFİ


Hamuru İçin Malzemeler :
2 su bardağı ılık sut
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı seker
1 yemek kaşığı tuz
Un

İç Malzemeleri :
250 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş veya rondo da kıyılmış soğan
4 adet orta boy rendelenmiş veya rondo da kıyılmış domates
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
1/2 su bardağı su

Üzeri İçin Malzemeler :
2 yumurta sarisi
Tereyagi

Yapılışı :
Ilık süte maya ve şekeri ekleyip iyice çırpın. Maya ve seker eridikten sonra tuzunu ilave edin, onu da çırparak eritin ve üzerine sıvı yağı ekleyip, aldığı kadar un ekleyin. Hamur elinize yapışmayacak kıvamda ancak sert olmamalıdır. Sonra hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve kabarmasını bekleyin. Yaklaşık 4-5 saat içinde kabaracaktır. Hamurun kabarmasına yakın iç malzemelerini bir kabin içinde iyice harmanlayın ve biraz su ile harcı sulandırarak yumuşatın. Hamur mayalandıktan sonra tezgahın üzerine un serpin ve istediğiniz büyüklükte bezeler kopartarak elinizle, tezgahın üzerinde oval bir şekilde açın, içine çiğ olarak harcınızı surun ve hamurun iki tarafını ortada birleştirerek sıkıca kapatın. Pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarisi sürüp, 200-250 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten hemen sonra servis tabağına alıp, üzerine tereyağı sürerek, ister bütün olarak, isterseniz dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder