ZEYTİNYAĞLI MAYALI POĞAÇA TARİFİ



ZEYTİNYAĞLI MAYALI POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler:
8 su bardağı un
3 su bardağı ılık süt
3 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
3 silme yemek kasığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
1 su bardağından 1 parmak az zeytinyağı veya sıvıyağ


Yapılışı :
Unun 7 su bardağını bir kaba eleyip(önemli) ortasını havuz gibi açın, unu elerken mayayı da unla eleyin. Havuz kısmına süt hariç tüm malzemeleri aktarın. Bir kaç hamlede karıştırın. Sütü azar azar ilave edin. Hamur size çok cıvık gelecek. Hele ki çok hamura alışık değilseniz zorlanabilirsiniz sakın yılmayın. hamuru tek elle olabildiğince katlayarak yoğurun.
Ardından kalan 1 su bardağı unu da azar azar ilave ederek yedirin. Unun markasına göre belki az yada fazla gelebilir. Kıvamı ele çok az yapışan bir hamur olarak kalacak. Hamur mayalanınca daha koyulaşıyor. Ne kadar güzel yoğurup özdeşleşirse o kadar başarılı oluyor inşallah.
Hamuru sıcak bir yerde 2 katına çıkana kadar mayalandırıp arasına peynir koyarak 175 derecelik fırında pişiriniz.
NOT: Hamura sekil verip tepsiye dizdikten sonrada muhakkak tepside 15 dakika daha mayalandırın. Ve sönmesine izin vermeden yumurta fırçasını hafif hafif değdirerek sarisini sürün.

0 yorum :

Yorum Gönder