MUHALLEBİLİ MİLFÖY TARİFİ
Malzemeler :
1 paket milföy
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
Yarım labne peyniri
1 paket vanilya, pudra şekeri
Yapılışı :
Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşatıyoruz ve her bir kareyi tam ortadan 2ye bölüyoruz ve milföyleri yağlı kağıda dizip olduğu gibi 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz
Pastanın kremasını önceden hazırlayarak oda sıcaklığında soğutuyoruz. Krema dolaba girerse milföyü yumuşatıyor.
Kremayı hazırlamak için; süt,şeker ve unu tencerede iyice karıştırıyoruz,karışımı kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz . Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz ve ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz,ılındıktan sonra yarım labne peynirini de ilave edip pürüzsüz bir hale gelene dek çırpıyoruzPişen milföyler fırından alınır ve soğumaya bırakılır,soğuduktan sonra bütün milföyler ortadan ikiye bir bıçak yardımıyla kesilir ve muhallebi aralarını kaplayacak şekilde bir kaşıkla doldurulur ve üzerlerine pudra şekeri serpilerek mümkünse bekletmeden servis yapılır
NOT: Ne kadar bekletirseniz milföyler o kadar çıtırlığını kaybeder ve yumuşar.
0 yorum :
Yorum Gönder