PORTAKALLI KURABİYE TARİFİ
01:02 by ZuhalPORTAKALLI KURABİYE TARİFİ
Malzemeler :
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakal suyu
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin:
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı fındık
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı süt
Yarım pasta keki
Marmelat
Yapılışı :
Karıştırma kabına tereyağını,1 adet yumurtayı,esmer şekeri portakal kabuğu ve portakal suyunu ve üzerine alabildiği kadar un ilave ederek bir hamur elde edin.İç harcı için kurutulmuş keki ve fındığı parçalayıcıdan geçirin.Karıştırma kabına parçalanmış keki,fındığı,kakaoyu ve sütü
ilave ederek karıştırın.Kıvamı şekil verebilecek kıvamda olmalı.Kurabiye hamurunu merdane ile açın.Su bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller elde edin.Yuvarlak hamurun üzerine iç harçtan ekleyin üzerine yine hamurdan kapatın.Fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder