PRATİK POĞAÇA TARİFİ


PRATİK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler :
1 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1 dilim beyaz peynir
1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı :
Beyaz peyniri çatalla ezip maydanozla karıştırın.Kâsede; yoğurt, yumurta, karbonat ve tuzu karıştırın.
Ekmek hamurunu; orta kalınlıkta uzunlamasına açın.Hamurun tam ortasına uzunlamasına peynirli harcı serpin.Rulo şeklinde sarın.Hamuru 2 parmak genişliğinde parçalara bölün.Fırın tepsisini yağlayın.Poğaçaları tepsiye aralık bırakmadan dizin.Üzerine yoğurtlu karışımı sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.Sıcak ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder