SANDVİÇ ÇÖREĞİ TARİFİ



SANDVİÇ ÇÖREĞİ TARİFİ

Malzemeler :
5 su bardağı un
1 cay bardağı süt
Yarım cay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık su
1 paket yas maya
2 yemek kaşığı seker
1 tatlı kaşığı tuz


Üzeri İçin :
1 adet yumurta
Çörek otu, susam

Yapılışı :
Hamur malzemelerini yoğurma kabının içerisinde birleştirelim.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.Hazırladığımız hamuru 12 eşit bezeye bölelim.Her bezeyi elimiz ile yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.Hamurların üzerini bıçak ile yaklaşık yarım santim derinliğinde çizelim.Ardından üzerine yumurtayı çırptıktan sonra fırça ile sürelim.Ardından bezelerin üzerine isteğinize göre çörek otu, susam serpiştirin.Fırını ısıtıp yaklaşık 45 dakika kadar sıcak fırında mayalanması için bekletin.Hamur mayalandığında fırını derecesini açın ve üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder