SEBZELİ MİDYE BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :4 taze yufka
2 havuç
yarım kg pırasa
2 patates
1 tutam maydanoz
100 gr. kaşar peyniri
150 gr. beyaz peynir
Sosu İçin :
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
Üzeri İçin :
Yumurta sarısı
Yapılışı :
Pırasaları ince ince doğruyoruz. Havucu ve patatesi rendeliyoruz. Tencereye zeytinyağını döküyoruz. Pırasayı ilave ediyoruz. Havucu ve patatesi de ekliyoruz ve kavuruyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sebzeler tam olarak pişmeyecek, %80 oranında pişmelidir. İç harcı soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca içine kaşar peyniri rendeliyoruz, beyaz peyniri de parçalıyoruz. Maydanozu ince ince doğrayıp ilave ediyoruz. Harcımızı karıştırıyoruz. Sosu için, tereyağını eritiyoruz ve bir kaseye döküyoruz. Sütü ve sıvıyağı döküyoruz. Yumurtaları kırıyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Yufkaları 4′e bölüyoruz. Yufkaların üzerine sostan sürüyoruz. Üçgen şeklindeki yufkanın sivri ucundan başlayıp pili pili yaparak tamamını büzüyoruz. Fiyonk gibi olunca iki ucunu ortada birleştiriyoruz. İç harcı yufkanın uç kısımlarına paylaştırıyoruz. Harcı koyduğumuz yerden başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Sardığımız kısmı alt tarafa bakacak, üstü kat kat gözükecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
0 yorum :
Yorum Gönder