RULO PASTA TARİFİ


RULO PASTA TARİFİ


Malzemeler :
1 çay bardağı toz şeker
paket kabartma tozu
3 Yumurta
yarım çay bardağı su
1 su bardağı un
paket vanilya

Aroma ve İç Malzemeler :
Hindistan Cevizi
Mango
Yaban Mersini

Şanti Malzemeleri :
1 su bardağı süt
1 poşet toz şanti

 

Yapılışı :
Öncelikle yumurtaları önceden hazırladığımız büyük bir kapta kırma işlemini gerçekleştiriyoruz. Şekerimizi üzerine boşaltıyoruz. Şekeri çırparak üzerine çay bardağı büyüklüğünde su ekliyoruz. Vanilya ve kabartma tozunu çırptığımız karışıma ekliyoruz. Hemen ardından unumuzu da bu karışımın üzerine dökerek karıştırmaya başlıyoruz. Çırptığımız karışımı yağlanmış tepsinin üzerine döküyoruz. Fırını daha önceden ısıtılmış bir hale getirerek 10 dakika aralığında pişiriyoruz. Soğuması için kenarda bekletme işlemini uyguluyoruz. Bir diğer tarafta süt ve toz şantiyi karıştırıyoruz. Mangonun kabuklarını soyup hazır hale getiriyoruz. Bu işlem de bittikten sonra kekin üzerine reçel veya marmelat ekliyoruz. hazırlanan şantinin yarısını da sürüyoruz. Yaban mersini dökerek keki rulo halde sarma işlemine geçiyoruz. Kenarda bekleyen az kalan krem şantimizi de kekin üzerine sürme işlemini gerçekleştiriyoruz. Mangoları pastanın üzerine dizerek Hindistan cevizi de eklemeyi unutmuyoruz Muhteşem rulo pasta tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder