ZENCEFİLLİ KARANFİLLİ KURABİYE TARİFİ
01:09 by ZuhalZENCEFİLLİ KARANFİLLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
*2,5 su bardağı un (benim hamuruma yetmedi, ilaveten 1 su bardağı kadar daha kullandım, siz kıvamına göre ayarlayın)
*1 tepeleme çay kaşığı karbonat
*2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
*Yarım çay kaşığı tarçın
*Yarım çay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
*125 gr.tereyağı veya margarin (oda ısısında)
*1 + 1/4 su bardağı ince toz şeker
*1/4 su bardağı kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
*1 yumurta
*4 yemek kaşığı pekmez
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
*Unu, karbonatı ve baharatları birlikte bir kaba eleyin.
*Margarin veya tereyağını şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
*Yumurtayı ekleyip biraz daha çırpın.
*Pekmez ve limon suyunu yedirerek ekleyin.
*Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla karıştırarak hamura yedirin.
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top yapın ve tabaktaki şekere üstlerini batırıp (bastırmadan) yağlanmış tepsiye sıralayın (her birinin arası en az topun kendisi kadar olsun, yayılacaklar çünkü)
*Önceden ısıttığınız 165 derecelik fırına sadece 12-13 dakika kadar verin.
*Çıkaracağınız zaman kurabiyeler yumuşak olup, ellediğinizde üstleri çökebilir; hatta biraz çökmelidir de çünkü soğudukça sertleşeceklerdir. Endişelenmeyin:)
*Tepsiyi çıkarın ve biraz soğuyana kadar kurabiyeleri ellemeyin.
Etiketler:
Kolay Kurabiye Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder