BÖĞÜRTLENLİ YUMUŞAK BİSKÜVİ TARİFİ


BÖĞÜRTLENLİ YUMUŞAK BİSKÜVİ TARİFİ

Malzemeler :
12 yaprak milföy hamuru
1 yemek kaşığı un
100 gr tereyağı
100 gr toz şeker
1 yumurta
100 gr toz badem
150 gr böğürtlen
25 gr file badem


Yapılışı :
Milföy hamurlarını küçük tart kalıplarının büyüklüğ ünde kesip ya ğlanmış kalıpların içine yerle ştirin. Tereyağı, şeker, yumurta, toz badem ve unu çukur bir kapta karış tırın. Kalıpların içinde bulunan milföylerin içine harcı payla ştırın. üçer adet böğ ürtleni harçlara hafifçe batırarak ekleyin. File badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pi şirin. Ilık olarak servis yapın.Böğürtlenli yumuşak bisküvi artık hazır, afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder