ÇATLAK KURABİYELER TARİFİ



ÇATLAK KURABİYELER TARİFİ

Malzemeler :
100 gr. tereyağı
2 adet yumurta
2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 pk. kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 limon ya da portakal kabuğu rendesi


Üzeri İçin :
Pudra şekeri

Yapılışı :
Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Hamurun biraz yumuşak olması gerekiyor ama çok cıvık olduysa biraz daha un ilave edebilirsiniz Daha sonra üzerini kapatarak yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayın ve bolca pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder