DİYARBAKIR ÇÖREĞİ TARİFİ
01:53 by ZuhalDİYARBAKIR ÇÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler :
200 gram tereyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı anason
2 çorba kaşığı mahlep
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı çörek otu
Üzeri İçin :
1 yumurta sarısı
Susam
Yapılışı :
Kuru malzemeleri geniş bir kasede karıştırın.Ardından sıvı malzemeleri ekleyerek güzelce yoğurun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.Hamur dinlendikten sonra istediğimiz şekilde şekillendirip üzerine yumurta sarısı ve susam
konulduktan sonra 180 derece kızara kadar pişirilip servis edilir.
Etiketler:
Kolay Poğaça Tarifleri
,
Kolay Tatli Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder