ELMALI BAKLAVA TARİFİ


ELMALI BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler :
1 paket baklava yufkası
4 adet ekşi yeşil elma
800 gram tereyağ
1 su bardağı ceviz içi
Tarçın


Şurubu İçin :
1300 gr şeker
1 lt su
1/2 limon

Yapılısı :
Elmalar kabukları ile rendelenip tarcın ve ceviz ile karıştırılır ( ceviz dövülmüş olacak ) baklava yufkaları 15 kat altta 15 kat üstte olacak şekilde her kata bolca eritilmiş tereyağ sürülür ve araya elma karışımı eklenir. En son üst katıda ekledikten sonra kalan tüm tereyağ baklavanın üzerine eklenıp 20 dk 180 derecede pişirilir. Çıkan sıcak baklavaya hazırlanan ve yine sıcak olan şerbet ilave edilir .( ikisininde sıcak olması gerekiyor) Arzuya göre kaymak veya dondurma ile servis yapılır .

0 yorum :

Yorum Gönder