GÜLLÜ LOKUMLU KURABİYE TARİFİ


GÜLLÜ LOKUMLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler:
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı gül suyu
Alabildiği kadar un
1 kase Hindistan cevizi
250-300 gr gül lokumu

Yapılışı :
Tereyağı ve pudra şekerini yoğurun. Sıvı yağ ve yumurtayı ekleyip tekrar yoğurun.Hindistan cevizi ve lokum dışındaki malzemeleri ilave edip yoğurun.Hamurdan parçalar koparın minik toplar yapın içine lokum koyup yuvarlayın.Hindistan cevizine bulayıp 175 derece fırında 25 dakika pişirin.

0 yorum :

Yorum Gönder