GÜL TATLISI TARİFİ 2


GÜL TATLISI TARİFİ 2

Malzemeler :
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı vanilya, çok az su


Şerbet İçin: 

3 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Kızartmak İçin: 

Sıvıyağ

Üzerine: 

Dövülmüş ceviz, tarçın

Yapılışı :
Yumurta, un, vanilya ve çok az suyu karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru unlu bir zeminde incecik açıp, 2′şer cm kalınlığında şeritler kesin.Ayrı bir yerde şerbet için, şeker, su ve limon
suyunu kaynatıp, soğumaya bırakın.Hamurları, kızgın sıvıyağ da kızartırken, çatalla makarna dolar gibi kıvırarak hamura şekil verin.Kızaran hamurları soğumuş şerbete atın.Biraz bekletip, süzerek servis tabağına alın.Üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serperek servis yapın.

0 yorum :

Yorum Gönder