CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ 2


CEVİZLİ KURABİYE TARİFİ 2

Hamur İçin Malzemeler :
►Yarım su bardağı tereyağı
► Yarım su bardağı pudra şekeri
► 5 adet yumurta sarısı
► 1 adet portakal kabuğu rendesi
► 1 adet yumurta
► 1 çay bardağı ceviz
► 1 tatlı kaşığı vanilya
► 3 su bardağı un


Üzerine:
► Yarım su bardağı pudra şekeri
► 2 çorba kaşığı su
► Üzerine birer adet, yarım ceviz

Yapılışı :
Tüm hamur malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Elinize yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Gerekirse azar azar un ekleyin. Yağlanmış fırın tepsinize, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, elinizle şekillendirdiğiniz kurabiyeleri dizin. 170 derecede altın rengini alana dek pişirin. Kurabiyelerinizi fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekletin.Hazırladığınız pudra şekerli suyu kurabiyelerin üzerine sürün, cevizleri yerleştirin.
Üzerine:
Suyu bir kâseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.

0 yorum :

Yorum Gönder