TULUMBA KURABİYESİ TARİFİ


TULUMBA KURABİYESİ TARİFİ

Malzemeler :
125 gram margarin yada tereyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1/4 çay bardağı zeytinyağ
1 Çay bardağı şeker
Kabartma tozu
Vanilya

Aldığı kadar un

Sosu İçin :
1 Çorba kaşığı margarin
4 Yemek Kaşığı Kakao
1 Yemek Kaşığı Su
2 Yemek Kaşığı Şeker
Antep fıstığı yada ince çekilmiş fındık

Yapılışı :
 İlk olarak tüm hamur malzemelerimizi karıştırarak yoğuruyoruz ve biraz dinlendiriyoruz.Daha sonra sos malzemelerimizi tenceremize alarak karıştırıp eritiyoruz.Hamurumuza tulumba kalıbıyla şekil veriyoruz.Daha önceden 170 derece ısıttığımız fırınımıza pişmesi için sürüyoruz. Soğuduktan sonra uç kısımlarını sosumuza bulayarak süslüyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder