KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ 2



KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE TARİFİ 2

Malzemeler :
2 yemek kaşığı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 çay bardağı un

Üzeri İçin :
Pudra şekeri

Yapılışı :
Şeker, yumurta, süt ve tereyağını iyice çırpın.Un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ilave edip karıştırın.Pürüzsüz kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru; 15 dakika buzdolabında bekletin.Sürenin sonunda hamuru dolaptan çıkarın.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.Bir tabağın içerisine pudra şekerini yayın.Hazırladığınız kurabiyeleri pudra şekerine bulayın.Yağlı kâğıt serilmiş tepsiye 2-3 cm aralıklarla dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp iyice soğuttuktan sonra servis yapın.Afiyet olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder