KATMER TARİFİ 3
Hamuru İçin :
200 gram un
10 gram tuz
Yeterince su
İçi İçin :
200 gram fıstık
100 gram şeker
Sıvı yağ
Sade yağ
200 gram irmik kaymağı
Yapılışı :
Öncelikle kulak memesinden biraz sert kıvamlı olmalıdır.Hamuru yoğurup bezelere ayırdıktan sonra 1 gün dinlendirmesi gerekir.Açılması için tabak boyunda açılıp 1 saat daha dinlendirilir.Tezgahı hafif yağlayarak hamur açılır.Kalın olan kısımlar el yardımıyla kesilir.İçerisine 2 yemek kaşığı kaşık fıstık, 1 avuç kaymak,1 yemek kaşığı şeker konulup mektup misali katlanır.3 dakika 200 derecede pişirilir ve servis edilir.
200 gram un
10 gram tuz
Yeterince su
İçi İçin :
200 gram fıstık
100 gram şeker
Sıvı yağ
Sade yağ
200 gram irmik kaymağı
Yapılışı :
Öncelikle kulak memesinden biraz sert kıvamlı olmalıdır.Hamuru yoğurup bezelere ayırdıktan sonra 1 gün dinlendirmesi gerekir.Açılması için tabak boyunda açılıp 1 saat daha dinlendirilir.Tezgahı hafif yağlayarak hamur açılır.Kalın olan kısımlar el yardımıyla kesilir.İçerisine 2 yemek kaşığı kaşık fıstık, 1 avuç kaymak,1 yemek kaşığı şeker konulup mektup misali katlanır.3 dakika 200 derecede pişirilir ve servis edilir.
0 yorum :
Yorum Gönder